Hvězdičky s ledovou čokoládou
Na těsto:
200 g hladké mouky
150 g másla
70 g moučkového cukru
30 g jemně mletých mandlí
20 g kakaového prášku
1 žloutek
Na krém:
125 g másla
100 g moučkového cukru
1/2 lžíce mandlového likéru nebo rumu (při dětské variantě nahradíme příchutí)
Na polevu:
190 g ztuženého tuku (Omega)
190 g moučkového cukru
50 g kakaového prášku
2 lžíce Solamylu
Na ozdobení např. půlky oloupaných mandlí.
POSTUP:
Z mouky prosáté s cukrem a kakaem, kousků másla, žloutku a mletých mandlí připravíme hladké vláčné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky asi na hodinu. Následně těsto vyválíme asi na tloušťku 2 - 3 mm a vykrajujeme hvězdičky (nebo cokoliv chceme). Pečeme v troubě vyhřáté na 175oC a poté necháme vychladnout.
V míse utřeme máslo a postupně k němu přidáváme cukr. Když je krém hladký, vmícháme likér nebo rum (nebo příchuť) a hotový krém také uložíme na chvíli do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme do něj cukr prosátý s kakaem a Solamylem. Směs za stálého míchání spojíme, až je hladká. Nesmí se vařit, proto ve vodní lázni.
Polevou ozdobíme jednu polovinu hvězdiček a hned zdobíme půlkami mandlí (nebo co jsme si zvolili). Druhou půlku hvězdiček natřeme krémem a můžeme slepovat...