Perníčky měkké hned po upečení
Suroviny:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
2 vejce
100 g Hery
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody (já dávám kypřící prášek do perníku)
Na polevu:
1 bílek
150 g několikrát prosetého moučkového cukru
Postup:
V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosetou mouku smíchanou se sodou (nebo práškem do perníku). Vypracujeme těsto, které na válu ještě prohněteme.
Vyválíme silnější placku a vykrajujeme tvary, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem, aby se perníčky pěkně leskly.
Pečeme v předehřáté troubě při 180oC dozlatova, v horkovzdušné je to opět 160oC. Jinak doba pečení je cca 10 - 15 minut (záleží na troubě).
Připravíme si polevu - prosetý moučkový cukr třeme v míse s bílkem, až vznikne hladká bílá poleva.
Já je ještě nemám nazdobené, ale aspoň můžete vidět, jak vypadají po upečení - jsou světlé, protože se do nich nedává žádné kakao.